Casa Naţională de Asigurări Sociale anunță regimul finanțării pentru luna octombrie

Casa Naţională de Asigurări Sociale anunță regimul finanțării pentru luna octombrie.
Finanțarea indemnizațiilor unice la nașterea copilului, indemnizațiilor pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, indemnizațiilor pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani, indemnizațiilor pentru creșterea copiilor gemeni și indemnizațiilor paternale este planificată pentru data de 12 octombrie.

Conform prevederilor cadrului normativ, indemnizația de maternitate se plătește în luna următoare a lunii în care a fost aprobată decizia privind stabilirea indemnizației de maternitate. Finanțarea indemnizațiilor de maternitate acordate femeilor asigurate și soțiilor aflate la întreținerea soților asigurați se preconizează pentru 17 octombrie.

CNAS săptămânal finanțează indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă. În luna octombrie aceste plăți sunt planificate pentru 7, 13 și 21 octombrie. Totodată, indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă se achită lunar, conform deciziilor aprobate privind stabilirea indemnizațiilor.

După finanțarea plăților acestea se procesează de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay), iar beneficiarii pot ridica banii după finalizarea acestor procese.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.