Carabinierii vor prelua asigurarea ordinii publice din 2022

Carabinierii vor prelua, din 1 ianuarie 2022, atribuțiile poliției ce țin de asigurarea ordinii publice cu ocazia întrunirilor, manifestațiilor cultural-sportive și a altor activități similare, precum și de restabilire a ordinii publice. Un proiect de lege care prevede amânarea acestui termen cu un an, a fost votat în Parlament în lectură finală, transmite IPN.

Autorii, care sunt un grup de deputați socialiști, menționează că, din cauza pandemiei, dar și stopării programelor de dezvoltare a carabinierilor, nu s-a reușit implementarea tuturor acțiunilor Strategiei de reformare a Trupelor de Carabinieri pentru anii 2017-2020. Implementarea acestora urma să se încheie în decembrie 2020.

Trecerea treptată la îndeplinirea serviciului militar doar în bază de contract urma să se realizeze până pe 31 decembrie 2020. În condițiile create, potrivit proiectului, Inspectoratul General de Carabinieri va trece treptat la îndeplinirea serviciului militar pe bază de contract, până în data de 31 decembrie 2021.

Prin proiectul votat, potrivit autorilor, se va asigura procesul de finalizare integrală a profesionalizării Inspectoratului General de Carabinieri, fiind că Guvernul va aproba un Plan de acțiuni în acest sens, care către 31 decembrie 2021, trebuie să fie implementat cu succes.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.