Candidatul PACE Constantin Butucel nu a putut vota

Candidatul Partidului Acasă Construim Europa la funcția de primar de Chișinău, Constantin Butucel, a făcut cale întoarsă de la secția de votare unde intenționa să-și exercite dreptul la vot. Aceasta, după ce s-a constatat că și-a înregistrat domiciliul în capitală în ultimele trei luni până la scrutin, fapt care nu îi permite să voteze conform noilor prevederi ale Codului Electoral, transmite IPN.

„Incompetenții de la guvernare au schimbat recent legea de a nu permite, dacă ai mai puțin de trei luni (de la schimbarea domiciliului), să votezi. Adică, mi s-a permis să mă înregistrez, să candidez la funcția de primar general, dar CEC-ul acum nu-mi permite garantat să votez anume pentru mine”, a declarat candidatul.

Constantin Butucel a acuzat că pe durata întregii campanii electorale s-au făcut presiuni asupra sa și a îndemnat alegătorii să iasă masiv la vot și să aleagă formațiunea pe care o reprezintă (contrar prevederilor legale care interzic agitația electorală în ziua votării, n.r.).

Codul Electoral precede că la alegerile locale pot participa doar alegătorii care au domiciliu sau reședința temporară în unitatea administrativ-teritorială respectivă, înregistrate cu mai mult de 3 luni până la data primului tur de scrutin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.