Candidatul BCS la Primăria Bălți boicotează alegerile

Candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor la funcția de primar de Bălți, Alexandr Nesterovschi, anunță că boicotează alegerile. „Onoarea politică este mai importantă decât câștigarea alegerilor”, a scris acesta pe Facebook, citat de IPN.

Alexandr Nesterovschi a luat decizia după ce s-a consultat cu președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, cu colegii din formațiune, și au ajuns la concluzia că „aceste alegeri sunt discreditate și nu au nici legitimitate morală, politică, nici legală”.

Candidatul cere societății civile și misiunilor diplomatice străine să nu recunoască alegerile de la Bălți, pe care le consideră ilegale, să condamne „batjocura la adresa dreptului electoral care a avut loc la Bălti după primul tur”.

După suspendarea înregistrării candidatului Partidului Șor, Marina Tauber, Comisia Electorală Centrală a stabilit, luni, că turul II al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Bălți va avea loc pe 19 decembrie, cu participarea candidatului independent Nicolai Grigorișin și a următorului clasat conform rezultatelor primului tur – candidatul PAS, Boris Marcoci. La scurt timp, Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat, pe pagina de Facebook a formațiunii, că își retrage candidatul.

Conform procedurii, dacă unul din cei doi candidați se retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura între candidatul rămas și următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur. În cazul dat, candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi. Pentru miercuri, 8 decembrie, CEC are fixată ședință.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.