Canalul TV „ Пятый”: În toamnă, Rusia va încerca să anexeze teritoriile a cinci țări

Așa-zisele sloganuri Z sunt răspîndite  periodic pe străzile din Erevan (capitala Armeniei) și la evenimentele în masă, ce au loc intru susținerea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și justifică ambițiile de ocupație ale Kremlinului față de Ucraina, Moldova, Georgia, Azerbaidjan și Kazahstan, - transmite IPN, citând postul de televiziune ucrainean „Пятый”.

În articolul analitic „Operațiunea specială de la Erevan împotriva Ucrainei, Moldovei, Azerbaidjanului și Kazahstanului”, publicat pe site-ul canalului, se spune că în capitala Armeniei sunt lipite „afișe colorate cu simbolurile Kremlinului și literele „Z” pe clădirile din centrul Erevanului”, care anunță anexarea teritoriilor suverane [a cinci țări]”.

„Pe lângă declarația falsă conform căreia anexata „Crimeea este Rusia!”, același lucru este scris, ca fapt împlinit, despre următoarele orașe: Donețk, Lugansk, Mariupol, Zaporojie, Herson, Tiraspol (Transnistria) și Tskhinval (Osetia de Sud). Pe afișe există și inscripții: „Nordul Kazahstanului - aceasta va fi Rusia!”, „Artsakh - să fie Rusia!”, - e spus în material.

„În toate aceste teritorii există trupe de ocupație ale Kremlinului (estul și sudul Ucrainei, Transnistria, Osetia de Sud) sau baze militare și contingente de armată ale Federației Ruse (Karabah, Kazahstanul de Nord). Ele sunt unite și de o altă împrejurare: pentru fiecare dintre ele Kremlinul pregătește deja referendumuri false privind anexarea sau în ultimii ani „a sondat terenul” cu privire la o astfel de „perspectivă”, - amintește canalul TV.

„O parte din teritoriile Ucrainei, Republicii Moldova, Georgiei, Azerbaidjanului și Kazahstanului fie sunt deja ocupate de Federația Rusă, fie sunt sub amenințarea ocupației și anexării ulterioare sub pretextul protejării minorităților etnice presupus asuprite acolo”, - se arată în materialul canalului TV.

Potrivit sursei, „operațiunea specială” propagandistică” desfășurată la Erevan de slujitorii Kremlinului a indicat în mod clar care state, cu excepția Ucrainei, ar trebui să fie cele mai îngrijorate de anexarea iminentă prin ocupație militară și referendumuri false”.

„Tiraspolul este Rusia!”, - e scris pe afișe cu simboluri imperiale lipite în centrul capitalei Armeniei”, este unul dintre sloganuri care citat de postul de televiziune care citează mai multe materiale scandaloase din mass-media ce vorbesc despre intenția Kremlinului de a ocupa cel puțin regiunile de est ale Moldovei.

„Controlul asupra sudului Ucrainei este o altă cale de ieșire către Transnistria, unde există și fapte de oprimare a populației de limbă rusă”, - a declarat  în ziua de 22 aprilie comandantul adjunct al Districtului Militar Central al Federației Ruse Rustam Minnekaev. La 1 mai, ediția britanică The Times a citat informații ale serviciilor secrete ucrainene potrivit cărora Federația Rusă a elaborat deja un plan de invadare a Moldovei. La 10 mai această informație a confirmat-o șefa Serviciului de Informații Naționale al SUA Avril Haines”, - se spune în analiza canalului TV „Пятый”

De asemenea, „fostul senator al Rusiei Franz Klintsevich a spus uneia dintre resursele mass-media de propagandă ale Kremlinului: „Sunt necesare doar decizii ale parlamentului și ale președintelui Rusiei. Pridnestrovie ar putea deveni parte a țării în această toamnă”, adică, sincronizat cu planificata anexare a Donbassului, a regiunii Herson și a Zaporijiei în urma unor referendumuri false”, - amintește postul de televiziune „Пятый”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.