Campanie națională de promovare a lecturii: „Cartea Deschisă”

De Ziua națională a lecturii, 14 februarie, președintele țării, Maia Sandu, anunță lansarea Campaniei de promovare a lecturii „Cartea Deschisă”. Bibliotecari sau profesori pasionați de carte sunt încurajați să creeze în școli, biblioteci sau centre culturale Cluburi de Lectură, transmite IPN.

„Oriunde vă aflați, în orașe sau sate, vă îndemn și vă încurajez să creați în școli, biblioteci sau centre culturale Cluburi de Lectură pentru mici sau pentru mari. Nu e nevoie de mult. Doar de un spațiu prietenos, entuziasm, pasiune și setea de a descoperi. În discuțiile despre cărți orice părere este binevenită, nu este taxată și nici judecată”, se arată în mesajul șefei statului.

Maia Sansu a sublinicat că lectura dezvoltă vocabularul și gândirea critică, ajută cititorul să treacă peste stresul zilnic. „Cititorii sunt lideri – aceasta este realitatea secolului nostru – și îmi doresc să creștem în țara noastră noi generații de lideri – inteligenți, creativi, liberi în gândire, capabili să se adapteze în orice circumstanțe și să devină competitivi oriunde în lume”, a declarat președintele.

Începând cu acest an, prin proiectul național „Cartea Deschisă”, elevii vor avea posibilitatea să se întâlnească cu scriitori, poeți, jurnaliști, însoțiți de cărți și dorința de a împărtăși propriile cunoștințe.

Campania este susținută de către Președinția Republicii Moldova, Ministerul Educației, Ministerul Culturii, Muzeul Național al Literaturii Române precum și de uniunile de creație.

Ziua națională a lecturii este marcată pe 14 februarie, de ziua de naștere a marelui poet Grigore Vieru, prin decizia Parlamentului Republicii Moldova din 31 martie 2022.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.