Campanie de salubrizare în albia râului Bâc

Sâmbătă, 2 octombrie, va avea loc o amplă campanie de salubrizare în albia râului Bâc. Organizatorii vor pune la dispoziția participanților mănuși, pungi de gunoi și transport pentru evacuarea deșeurilor, a anunțat Ion Burdiumov, șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare (DGLCA), la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău, transmite IPN.

Totodată, Ion Burdiumov a precizat că plantarea arborilor pe teritoriul orașului, în cadrul campaniei de salubrizare a orașului, este preconizată pentru sfârșitul lunii octombrie. Campania de salubrizare de toamnă a teritoriului municipiului Chișinău se desfășoară în perioada 20 septembrie - 30 noiembrie.

Potrivit șefului DGLCA, în prima săptămână a Campaniei de salubrizare de toamnă (20-25 septembrie), circa 360 de angajați ai serviciilor municipale de profil, precum și locuitori ai orașului, au fost antrenați zilnic la lucrări în teritoriu, fiind colectate și evacuate deșeuri din curțile blocurilor de locuințe, de pe platformele de colectare a deșeurilor, din spațiile verzi, terenuri de joacă pentru copii, terenuri de fitness etc. De asemenea, în cadrul lucrărilor au fost implicate zilnic circa 20 de utilaje (tractoare, basculante), fiind efectuate 149 de curse de evacuare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.