Campanie de conștientizare a hărțuirii sexuale

Pe durata lunii aprilie, se vor desfășura activități ample de susținere a victimelor și de informare despre hărțuirea sexuală. Comunitățile vor fi instruite cum să prevină și să  raporteze cazurile de violență. Activitățile fac parte din campania „Împreună spunem NU hărțuirii sexuale”, lansată în contextul marcării lunii internaționale a conștientizării hărțuirii sexuale, transmite IPN.

Inițiativa aparține Centrului de Parteneriat pentru Dezvoltare, redacției moldova.org și Coaliției Naționale „Viață fără Violență”.

Misiunea campaniei este de a informa oamenii de toate vârstele din Republica Moldova despre ce este fenomenul hărțuirii sexuale, care sunt formele de manifestare și cum poate fi raportată. Organizatorii campaniei își doresc să mobilizeze cât mai multă lume și să aducă în prim-plan, timp de o lună întreagă, metodele de prevenire și combatere a hărțuirii sexuale. O atenție specială va fi acordată fenomenului hărțuirii sexuale în instituțiile de învățământ și la locul de muncă.

Potrivit organizatorilor, oricine e binevenit să se alăture misiunii campaniei. Doritorii sunt încurajați să publice o fotografie cu mesajul: „Spun NU hărțuirii sexuale” pe rețelele de socializare, utilizând  hashtag-ul #spunNUhartuiriisexuale. La fel, ar putea fi organizat propriul eveniment în comunitate: o discuție în școala din localitate sau la locul de muncă, marș de solidaritate, flashmob sau orice altă activitate prin care să aduci în atenția oamenilor informații utile despre acest fenomen.

Persoanele interesate au posibilitate să se alăture campaniei Red My Lips, vopsind buzele în culoarea roșie în semn de solidaritate cu victimele violenței sexuale, dar și împotriva miturilor legate de viol. Pentru aceasta, ei vor publica fotografie rujat/ă cu roșu pe rețelele de socializare cu #RedMyLipsMoldova.

Miercuri, 26 aprilie, participanții în campanie vor îmbrăca blugii preferați ca semn de solidaritate pentru supraviețuitoarele violenței sexuale, le vor explica colegilor, rudelor, prietenilor de ce au făcut-o și ulterior vor publica fotografii în blugi pe rețelele de socializare cu #DenimDayMoldova. Pentru a fi la curent cu activitățile din cadrul campaniei, persoane sunt îndemnate să urmărească pagina „Împreună spunem NU hărțuirii sexuale”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.