Campania Nocturna Bibliotecilor s-a desfășurat la Chișinău

Campania Nocturna Bibliotecilor s-a desfășurat în Biblioteca Națională a Republicii Moldova. Potrivit Elenei Pintilei, directorul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, acest eveniment se organizează împreună cu Bibliotecile Publice din România, inițiativa venind de la colegii de peste Prut. „Campania va îmbunătăți imaginea bibliotecii în comunitate, va promova cartea și lectura în diferite forme și va ajuta să se redescopere biblioteca altfel”, a spus directorul Bibliotecii la inaugurarea campaniei, transmite IPN.

Activitățile organizate în cadrul campaniei s-au desfășurat ieri concomitent în Republica Moldova și România, până la orele de seară. Biblioteca Națională a găzduit ateliere de creație și scriere, jocuri interactive și intelectuale, expoziții cu tablouri ale artiștilor plastici din Moldova și a organizat excursii în spațiile bibliotecii și în locurile cu acces închis pentru utilizatori.

Elena Pintilei a menționat că „ediția anului curent pune în valoare o colecție a discurilor de vinil, capodoperă a Bibliotecii Naționale”. Aceste discuri, care sunt și de epocă, au putut fi ascultate la un patefon. La fel, spațiul expozițional „Carte veche și rară” a fost deschis pentru utilizatori. Copiii au avut posibilitate să participe la atelierul de Caligrafie și atelierul de scriere interactivă „Cuvinte frământate în lut”.

Campania Nocturna Bibliotecilor este organizată anual prin intermediul parteneriatului dintre Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România. Nocturna Bibliotecilor 2022 are genericul „Share location@BIBLIOTECĂ”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.