Campania de salubrizare din Chișinău: 2900 de curse de evacuare a deșeurilor

Aproape 2900 de curse de evacuare a deșeurilor vegetale au fost efectuate pe parcursul campaniei de salubrizare de toamnă din municipiul Chișinău, care a început la 20 septembrie și s-a încheiat acum două zile. În procesul de salubrizare au fost antrenate toate serviciile municipale. Dar și gestionarii fondului locativ, instituțiile publice, agenții economici și voluntari din societatea civilă, transmite IPN.

Vasile Efros, șef de secție la Direcția generală locativ-comunală și amenajare  (DGLCA), a precizat că eforturile au fost concentrate pe colectarea și evacuarea frunzelor uscate. Deșeurile vegetale au fost duse la depozitul din strada Calea Ghidighici, unde vor fi supuse unui proces de compostare. Deșeurile menajere colectate zilnic din oraș ajung la gunoiștea din Țânțăreni.

Pe lângă colectarea deșeurilor, au fost curățate străzile, trotuarele, stațiile de așteptare a transportului public și teritoriile blocurilor de locuințe. Angajații Direcției au monitorizat lichidarea gunoiștilor neautorizate. Au urmărit ca deșeurile să fie depozitate separat și să nu fie incendiate deșeurile vegetale.

La lucrările de salubrizare, zilnic în teritoriu au fost antrenați circa 400 muncitori, iar pentru evacuarea deșeurilor vegetale s-au pus la dispoziție 40 de mijloace de transport. În proces au fost implicate și mașinile de tip Hako, aspiratoarele atașabile la tractoare.

Vasile Efros menționează că în acest an s-au implicat mai mulți agenți economici în salubrizarea teritoriului adiacent clădirilor în care își desfășoară activitatea. Cât privește locatarii blocurilor de locuit, spre regret, salubrizarea este lăsată pe seama gestionarilor de bloc – asociațiile de locatari sau întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ. Ultimele s-au implicat plenar, sub coordonarea preturilor de sector. Funcționarul spune că mai e mult de lucru. Salubrizarea va continua și în zilele următoare, chiar dacă s-a încheiat campania.

Următoarea campanie de salubrizare este planificată pentru primăvară.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.