Cămara Fest se deschide în Scuarul Catedralei Mitropolitane

În prima sâmbătă din luna august, ora 10.00, se dă startul evenimentului Cămara Fest. În cadrul târgului, producătorii autohtoni, în special cei de pomuşoare, își vor expune marfa în Scuarul Catedralei Mitropolitane, transmite IPN.

Organizatoarea evenimentului, Diana Crudu, a menţionat că și-au confirmat participarea în jur de 45 de producători din toată ţara. Accentul se pune pe pomuşoare, în condiţiile în care sunt greu transportabile şi este dificil exportul acestora. ,,Vrem să punem umărul, ca oamenii aceştia, în situaţia pandemică, dificilă pentru toţi, să vândă din roada pe care o au’’, a menționat Diana Crudu.

Ținând cont de restricțiile impuse de situația epidemiologică, se va ţine cont de distanţa socială între producători şi cumpărători, fiecare participant va avea mască, mănuşi, dezinfectant pe masă. Totodată, vor exista voluntari care vor urmări ca regulile să fie respectate.Doina Grati este una dintre producătoarele care vor fi prezente în cadrul târgului. ,,Noi suntem tineri agricultori care, împreună cu familia, creştem prune. La Cămara Fest participăm cu prune proaspete şi uscate. Iniţiativa aceasta este o salvare a celor care cresc ceva acasă. Totodată, și oamenilor le este oferită posibilitatea să cumpere fructe şi legume direct de la producători’’. Doina spune că la acest târg vrea să îşi marfa, să îşi cunoască consumatorul şi să ofere un preţ competitiv.

O altă producătoare, Liza Mămăligă, va veni în faţa consumatorilor cu bastonașe nutritive cu miere, despre care spune că este o gustare sănătoasă, făcută din nuci, seminţe, fulgi de ovăz, fructe uscate şi miere. ,, Am decis să participăm pentru a ne face mai vizibil produsul şi a da ocazia persoanelor care vor să îl încerce să cumpere şi cantităţi mici. Dar, totodată este o posibilitate pentru a mai genera venituri în perioada aceasta destul de dificilă din punct de vedere financiar pentru producătorii mici’’, a mai spus producătoarea.

Cămara Fest se va desfăşura pe tot parcursul lunii august, în fiecare sâmbătă, începând cu ora 10.00.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.