Cadavrul unei femei a fost găsit într-o mașină din sectorul Botanica

Cadavrul unei femei, cu urme de moarte violentă, a fost găsit în seara zilei de 10 iulie în propriul automobil, parcat pe o stradă din sectorul Botanica. Informația a fost confirmată pentru IPN de către Natalia Stati, ofițer de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.

Potrivit Nataliei Stati, în seara zilei de 9 iulie, rudele femeii de 32 de ani au alertat poliția. Acestea au spus că femeia a plecat dimineața cu automobilul din proprietate personală și nu s-a mai întors. „În seara zilei de 10 iulie, în urma cercetărilor întreprinse, automobilul a fost depistat pe o stradă aflată tot în sectorul Botanica. La fața locului s-a deplasat o grupă operativă a Inspectoratului de Poliție, care a depistat cadavrul femeii în automobil”, a spus Natalia Stati. Aceasta a specificat că automobilul era plasat pe altă stradă decât cea pe care era parcat în mod obișnuit.

Ofițerul de presă a precizat că medicul legist care a fost solicitat a găsit urme de violență pe trupul neînsuflețit al femeii. Urmează ca expertiza medico-legală să stabilească cauza exactă a morții, precum și perioada când a intervenit decesul.

„Organele de urmărire penală vor întreprinde toate măsurile pentru identificarea făptașului sau a făptașilor”, a declarat Natalia Stati. Aceasta a mai spus că a fost deschisă o cauză penală pentru omor intenționat, iar făptașii riscă pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau chiar detenție pe viață.