Buna implementare a reformelor, discutată cu consilierii europeni

Unele autorităţi au capacităţi reduse de reformare şi asimilare a standardelor europene în activitatea desfăşurată, a recunoscut premierul Pavel Filip la o întrevedere cu consilierii de nivel înalt delegaţi de Comisia Europeană pentru a asista autorităţile moldoveneşti. Șeful Cabinetului de miniștri le-a spus că mizează pe sprijinul domniilor lor în fortificarea instituţională şi buna implementare a reformelor lansate, transmite IPN.

Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, prezent la întrevedere, a încurajat Guvernul să continue implementarea activă a reformelor, subliniind că rezultatele sunt deja vizibile, atât pe plan intern, cât şi în relaţia cu UE, care a evoluat foarte mult în ultima perioadă. Totodată, şeful Delegaţiei a reiterat suportul pentru implementarea măsurilor necesare pentru dezvoltarea ţării, specificând că experţii de nivel înalt au anume această misiune.

Experţii europeni au venit cu o serie de propuneri de măsuri ce pot fi luate pentru stabilizarea situaţiei în diferite sectoare, atât pentru o perioadă scurtă de timp, cât şi pe termen lung. În acelaşi timp, experții au apreciat deschiderea Guvernului şi a funcţionarilor publici pentru colaborare și preluare a bunelor practici europene în activitatea sectorială.

Prin intermediul proiectului „Misiunea Uniunii Europene de consiliere în politici publice pentru Republica Moldova”, 26 de consilieri de nivel înalt au fost delegaţi pentru a asista instituţiile publice în implementarea agendei de reforme. Premierul este consiliat de cinci experţi europeni în domeniul reformei administraţiei publice, sectorului financiar-bancar, anticorupţie, justiţie, comunicare şi transparenţă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.