Bruxelles-ul este îngrijorat de o coaliţie monstruoasă cu PCRM în frunte, analist

Legile votate săptămâna trecută de către PLDM şi PCRM sunt neadecvate, modul în care au fost votate nu respectă regulile, iar Bruxellesul este îngrijorat de o posibilitate a aşa-numitei coaliţii monstruoase cu PCRM în frunte. De această părere este  analistul politic, Viorel Cibotaru, care a menţionat în cadrul emisiunii “Moldova în Direct” de la postul public de televiziune că liderul PCRM, Vladimir Voronin se distanţează de Europa criticând mult declaraţiile oficialilor europeni, transmite IPN.

Planează foarte multe pericole. Politicienii nu se consultă cu nimeni, deciziile se i-au foarte repede, iar lumea luptă pentru supravieţuire, a mai spus analistul.

PLDM şi PCRM au votat  vineri, 3 mai, împreună un pachet de proiecte de legi. Mai mulţi oficiali europeni au reacţionat îndemnând clasa politică să renunţe la interesele de partid şi cele personale. Oficialii europeni au recomandat preşedintelui ţării să nu promulge legile adoptate. Acestea se referă la modificările la Legea cu privire la Curtea Constituţională, care au făcut posibilă retragerea mandatului judecătorilor constituţionali de către Parlament; la Legea cu privire la Guvern, care a extins atribuţiile premierului interimar şi executivului în exerciţiu; la Legea cu privire la Centrul Naţional Anticorupţie, care a întors instituţia din subordinea Parlamentului în cea a Guvernului; şi la modificările la Codul Electoral, care au majorat pragul electoral.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.