Boxerii moldoveni au fost premiaţi pentru succesele la Europene

Medaliştii moldoveni la Campionatul European de Box din acest an au fost premiaţi astăzi, 2 iulie, de către forul naţional de profil. Dumitru Galagoţ, vicecampion european, şi antrenorul său, Petru Caduc, au ridicat câte 50 de mii lei, iar Petru Ciobanu, medaliat cu bronz, şi antrenorul Leonid Tomşa s-au ales cu 25 de mii lei fiecare. Premiile au fost oferite de preşedintele Federaţiei de Box din Moldova, Vasile Chirtoca, transmite IPN.

„Pentru prima dată am participat la Europene cu un lot complet. Rezultatele sunt foarte bune, mai ales că avem o echipă tânără, de perspectivă”, a declarat Vasile Chirtoca.

„Aşteptările noastre s-au împlinit, iar Moldova a ocupat locul 7 printre 37 de ţări participante”, a menţionat Petru Caduc, antrenorul lotului naţional.

Ambii sportivi medalişti susţin că nu s-au aşteptat la asemenea rezultate şi speră că pe viitor vor reuşi şi alte performanţe. O nouă provocare pentru pugiliştii moldoveni începe peste câteva zile – Universiada Mondială din Rusia. „Boxul a fost inclus în premieră pe lista probelor sportive de la Universiadă. De aceea ne dorim să confirmăm că boxul moldovenesc este cotat pe arena internaţională”, a mai subliniat Petru Caduc.

Boxerii au adus două dintre cele mai de răsunet performanţe din istoria sportului moldovenesc. Vitalie Gruşac, la Jocurile Olimpice de la Sydney din anul 2000, şi Veaceslav Gojan, la Olimpiada din 2008 de la Beijing, au urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.