Boris Volosatîi renunță la cursa pentru Primăria Chișinău

Boris Volosatîi, candidatul Partidului Politic Partidul Democrația Acasă (PDA), director al Liceului „Gheorghe Asachi” din capitală, se retrage din competiția electorală pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Anunțul l-a făcut la o conferință de presă la IPN, organizată de Mișcarea Civică Europeană, care a făcut un apel la candidați euro-unioniști să se retragă în favoarea unui singur candidat de pe acest segment, cu cele mai multe șanse de câștig.

Boris Volosatîi a menționat că se retrage din cursa pentru fotoliul de primar general al capitalei în favoarea unui candidat care este aproape de idealurile sale românești. Boris Volosatîi i-a îndemnat pe alți patru candidați euro-unioniști care au rămas în cursă, Octavian Ţîcu, Vladimir Țurcanu, Valeriu Munteanu și Dorin Chirtoacă, să se responsabilizeze față de situația creată în municipiu, să poarte discuții, trei să se retragă, iar candidatul cu cele mai mari șanse să rămână.

Liderul PDA, Vasile Costiuc, a spus că retragerea candidatului formațiunii este un gest care demonstrează că interesul pentru „un Chișinău unionist” este mai presus se toate și vine să prevină pericolul pe care îl sesizează toți: „venirea rușilor peste Chișinău”.

Valentin Dolganiuc, deputat în primul Parlament, a spus că s-a creat o situație alarmantă în Chișinău, există pericolul „de a pierde capitala în favoarea acelor forțe ostile neamului”. Valentin Dolganiuc îi atenționează pe cei implicați în cursa electorală că li se va cere socoteală pentru că, de la scrutin la scrutin, distrug segmentul unionist.

Alecu Reniţă, și el deputat în primul Parlament, a afirmat că speranța nu este încă pierdută. Fostul deputat și-a exprimat încrederea că „va exista suficientă rațiune”, „se va ajunge la o înțelegere prin care Chișinăul să nu fie dat pe mâini străine”.

Istoricul Ion Negrei a declarat că evenimentele din Moldova decurg într-o direcție care nu este favorabilă cetățenilor moldoveni. „Forțele străine interesului național țin să acapareze toate instituțiile statului”. Totodată, „mișcările care se fac pe segmentul unionist sunt distructive dezideratului național, induc în eroare populația și o dezbină”.

Anatol Petrencu, istoric, a declarat că „peste Chișinăul românesc vine o mare primejdie, să fie furat și transformat în unul rusesc”. În opinia sa, capitala trebuie să rămână un oraș românesc, așa cum a fost până acum.

  • Boris Volosatii despre decizia de a se retrage din cursa electorala
  •     0
  • Valentin Dolganiuc despre situatia creata in Chisinau
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.