BNRM desfășoară campania „Dăruiește o carte pentru persoanele dezavantajate fizic și social”

Biblioteca Națională a Republicii Moldova desfășoară, în perioada 15 aprilie-15 mai, campania „Dăruiește o carte pentru persoanele dezavantajate fizic și social”. Comunitatea este îndemnată să doneze cărți noi sau într-o stare bună, cărți pentru copii, cărți de colorat, jocuri de societate, iar ulterior acestea vor fi împărțite persoanelor care au nevoie. Acțiunea este organizată în cadrul Programului Național LecturaCentral ediția 2024, transmite IPN.

În acest an vor fi organizate activități destinate utilizatorilor din cadrul caselor de bătrâni, Centrului de plasament temporar „Teritoriul adolescenței”, Centrului de reabilitare pentru copii cu dizabilități „Casa speranței”, Liceului teoretic cu profil tehnologic pentru nevăzători prin intermediul campaniei 25 de scriitori, experți/25 de întâlniri. De asemenea inițiativa „Lectura ne unește”, în  colaborare cu instituțiile penitenciare, își va continua activitățile educaționale și culturale cu implicarea scriitorilor/experților.

Biblioteca Națională își propune să ofere acces la lectură și informație persoanelor care se confruntă cu dificultăți fizice sau sociale. Și anume, prin promovarea egalității de acces la educație și cultură, prin combaterea izolării și excluziunii sociale, dar și prin promovarea incluziunii și diversității. Biblioteca își mai propune să stimuleze interesul pentru lectură și învățare continuă și să sensibilizeze publicul cu privire la nevoile și drepturile persoanelor dezavantajate.

„Membrii comunității, persoanele private, instituțiile bugetare, antreprenorii, oamenii de afaceri, editurile, bibliotecile din cadrul Sistemului Național de Biblioteci etc. din Republica Moldova sunt invitate să adere la campanie prin donații, care vor fi repartizate către persoane fizice sau instituții precum aziluri de bătrâni, case de copii, persoane fizice din comunități etc.”, se arată într-un comunicat de presă al Bibliotecii Naționale.

Donațiile de carte sunt colectate de biblioteci, iar ulterior vor fi redirecționate persoanelor din comunitate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.