BNM își deschide pentru prima oară ușile în Noaptea Europeană a Muzeelor

Banca Națională a Moldovei se alătură pentru prima dată inițiativei europene „Noaptea Europeană a Muzeelor”, marcând un pas important în angajamentul său față de promovarea culturii și patrimoniului național. Accesul vizitatorilor este gratuit, iar ușile BNM vor fi deschise între orele 16.00 și 23.00, transmite IPN.

Evenimentul are loc astăzi și oferă o oportunitate rară cetățenilor de a explora sala de expoziții a BNM, punând în lumină evoluția monetară a Republicii Moldovei și contribuția sa la identitatea culturală europeană.

Guvernatoarea BNM, Anca Dragu, menționează că „Noaptea Europeană a Muzeelor” la BNM reprezintă mai mult decât parcurs expozițional, este o platformă interactivă de învățare și discuție despre istoria monetară și influențele culturale în designul monetar.

„Participarea BNM la acest eveniment subliniază angajamentul băncii în calitate de partener al comunității, de pilon stabil și responsabil în societate. Ne dorim să contribuim la educația financiară și culturală prin accesul la istoria banilor și rolul băncii naționale. Încurajăm publicul de toate vârstele să se conecteze cu valorile culturale, să descopere patrimoniul din inima Chișinăului”, afirmă Anca Dragu.

Exponatele speciale includ emisiuni de monede și bancnote comemorative, proiecte de artă și documentare tematice, care explorează influențele culturale și estetice în designul monetar, dar și un lingou de aur. Evenimentul va fi completat de prezentări interactive, pentru a îmbogăți cunoștințele publicului larg despre complexitatea artei monetare.

Vizitele vor fi organizate între orele 16.00 și 23.00, la fiecare oră, fără o programare prealabilă. Accesul va fi permis la prezentarea unui act de identitate.

„Noaptea Europeană a Muzeelor” se află la cea de-a 20-a ediție, fiind patronat de către UNESCO, Consiliul Europei și Consiliul Internațional al Muzeelor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.