BNM invită copiii pe 1 iunie să descopere lumea banilor la un eveniment interactiv

Banca Națională a Moldovei va organiza de Ziua Internațională a Copilului sesiuni interactive pentru copii, oferindu-le o incursiune captivantă în lumea banilor. Activitățile vor avea loc în cadrul unui eveniment major la care BNM se alătură cu entuziasm, împreună cu Ministerul Educației și Cercetării și Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO”, transmite IPN.

„Educația financiară a copiilor va da roade vizibile în viitorul apropiat. Banca Națională dedică resurse importante în acest sens, pentru a sprijini, alături de alte instituții, formarea unei generații de consumatori informați și responsabili, contribuind astfel la bunăstarea individuală și națională”, a declarat guvernatoarea Băncii Naționale, Anca Dragu, citată într-un comunicat de presă al BNM.

Evenimentul se va desfășura în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău, între orele 11.00 și 14.00. Copiii vor avea parte de o experiență de învățare creativă și interactivă, inclusiv motivare prin joc.

Spațiul destinat activităților va cuprinde mai multe zone tematice atractive, iar BNM vă avea activități în „Poienița descoperirii”, oferind „exploratorilor începători” ocazia de a descoperi elementele de siguranță ale bancnotelor de lei moldovenești și curiozități despre bani. Specialiștii de la banca centrală vor pune la dispoziția participanților echipamente speciale, care le vor permite să „descopere” toate elementele bancnotelor. De asemenea, copiii vor avea posibilitatea de a adresa întrebări experților BNM despre moneda națională și despre bani în general.

„Banca Națională a Moldovei pune un accent deosebit pe educația financiară pentru copii, pentru a asigura integrarea lor firească în mediul financiar și pentru a-i ajuta să devină consumatori informați, responsabili și eficienți în luarea deciziilor financiare”, se mai menționează în comunicat.

Evenimentul este parte a Campaniei Naționale „Educație financiară pentru toți” desfășurată în cadrul Programului USAID „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.