BNM a suspendat licența unui prestator de servicii de plată nebancar

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis suspendarea licenței pentru desfășurarea activității de prestare a serviciilor de plată și emitere a monedei electronice a prestatorului de servicii de plată nebancar „Artosis” SRL, pe un termen de șase luni, din data de 9 august (ora 17.00), transmite IPN.

BNM menționează într-un comunicat de presă că decizia a fost luată ca rezultat al controlului pe teren asupra activității emitentului de monedă electronică, efectuat la prestator, ținând cont de gravitatea încălcărilor comise și de caracterul repetat al acestora. În cadrul controlului au fost constatate încălcări ale Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, ale Legii cu privire la serviciile de plată și moneda electronică, precum și ale prescripțiilor dispuse anterior de BNM.

În acest sens, prestatorul nu a aplicat măsuri de precauție sporită privind unii clienți. Mai exact, nu a obținut informații privind sursa mijloacelor bănești, scopul și natura relației de afaceri și nu a monitorizat continuu tranzacțiile și relațiile de afaceri cu aceștia. De asemenea, a efectuat operațiuni de plată prin intermediul agenților de plată neînscriși în registrul societăților emitente de monedă electronică, ținut de BNM, și a prezentat informații neautentice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.