Blocul electoral „Renato Usatîi” a depus actele la CEC

Blocul electoral „Renato Usatîi”, constituit din partidele politice „Patria” și „Partidul Nostru”, a depus actele la Comisia Electorală Centrală (CEC). Renato Usatîi a precizat că pe listă se regăsesc specialişti din diferite domenii, cu accent pe jurişti.  „O să avem nevoie de multe proiecte de legi,  pentru a reseta ţara, şi de o Constituţie nouă, deoarece aceasta a fost batjocorită şi violată de mai multe ori”, a declarat politicianul, la sediul Comisiei Electorale Centrale, transmite IPN.

Cap de listă sunt: Renato Usatîi, Elena Griţco (preşedinta fundaţiei lui Renato Usatî) şi Ilian Casu. În total pe listă sunt 103 candidaţi, printre care și 10 primari, cu 2-3 mandate câştigate, 24 de jurişti, 16 economişti, 12 ingineri, pedagogi, medici, ecologişti şi alţii.

Renato Usatîi a mai spus că are speranța ca, după 11 iulie, „toţi cei care au distrus tara în ultimii 30 de ani, o parte să plece în istorie, alta – la puşcărie”. Potrivit lui, echipa a decis să meargă la alegeri doar cu oameni integri, care nu au fost vizaţi în investigaţiile presei independente.

Comisia Electorală Centrală a aprobat înregistrarea Blocului Electoral „Renato Usatîi” în data de 5 mai.

Astăzi, 14 mai, este prima zi când candidații la funcția de deputat pot depune actele la CEC. În seara zilei, vor avea loc trageri la sorți pentru determinarea preliminară a ordinii în buletinul de vot la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.