Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu o va susține pe Natalia Gavrilița

Vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță, susține că este evident că ei nu vor susține candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru. Natalia Gavrilița a avut deja două tentative de a ocupa această funcție și nu a fost votată nici măcar de colegii de partid, transmite IPN.

Deputații Blocului nu s-au prezentat la consultările inițiate de președintele Maia Sandu, sugerând șefei statului să vină la consultări în incinta Parlamentului. „După cum vedem, acest lucru nu a avut loc. Probabil, doamna președintă consideră că trebuie să vină în Parlament doar pentru declarații care durează mai bine de 40 de minute și sunt, pe alocuri, sterile. Regretăm faptul că doamna președintă nu s-a prezentat la fracțiune”, a declarat deputatul într-o conferință de presă.

Președintele Maia Sandu a anunțat pentru astăzi, 30 iulie, consultări cu fracțiunile parlamentare pentru identificarea candidatului la funcția de prim-ministru. După care, a semnat decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița candidat la funcția de prim-ministru. Natalia Gavrilița are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare, pe care să-l prezinte Parlamentului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.