Bisericile care au desfășurat slujbe cu enoriași vor fi sancționate

Din 1441 de locașe sfinte din țară, 285 au desfășurat slujbe bisericești cu enoriași, chiar dacă Guvernul a interzis acest lucru. Potrivit premierului Ion Chicu, poliția a lansat procedura de sancționare a bisericilor care nu s-au conformat cerințelor de a se abține de la serviciile divine, transmite IPN.

„Din păcate, poliția este nevoită să aplice măsurile de sancționare. Au fost lansate aceste proceduri conform legislației și eu regret foarte mult că am ajuns în această situație, când nu se respectă regula respectivă”, a declarat premierul după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Până acum, de COVID-19, au fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire în rândul slujitorilor bisericești.

Ion Chicu a mai comunicat că au fost depistate și cazuri de organizare, pe parcursul nopții, a diferitor activități de divertisment. În context, el a spus că va propune schimbarea legislației așa încât administratorii localelor care permit activitățile respective să se aleagă cu dosar penal. Actualmente, legislația nu permite dosar penal atunci când nu este demonstrată consecința sau prejudiciul în urma acțiunii.

„Vom veni cu propunerea la Comisia Situații Excepționale să modificăm. Ca să nu mai așteptăm confirmarea unor noi cazuri de îmbolnăvire, dar să fie posibil de deschis dosar penal doar pentru încălcare, fără să mai așteptăm consecințele”, a declarat Ion Chicu.

În total, în țară, numărul bolnavilor de COVID-19 este de 263. Dintre aceștia 13 s-au tratat și doi au decedat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.