Biroul de reintegrare solicită investigarea decesului unui tânăr

Biroul politici de reintegrare s-a autosesizat în legătură cu un incident tragic, produs în data de 16 iulie, în regiunea transnistreană. Un tânăr de 19 ani, înrolat în structurile pseudo-militare din stânga Nistrului, a fost împușcat în timpul unor pretinse exerciții. Biroul solicită organelor de drept să investigheze incidentul în regim de urgență și să întreprindă acțiunile legale ce se impun, transmite IPN.

De asemenea, Biroul atrage atenția Oficiului Avocatului Poporului și partenerilor internaționali asupra necesității de monitorizare a acestui caz în regim prioritar și de a acorda toate formele de asistență disponibile și relevante în acest sens.

Pentru a afla mai multe detalii despre circumstanțele acestui caz, prin canalul de dialog al reprezentanților politici, Biroul va transmite adresarea de resort, informând concomitent mediatorii și observatorii internaționali din cadrul formatului de negocieri ,,5+2”.

Într-un comunicat de presă, Biroul politici de reintegrare menționează că nu este primul caz soldat cu pierderea de vieți umane în împrejurări neclare, iar continuarea situațiilor de acest gen ,,provoacă foarte mari îngrijorări și determină indispensabilitatea mobilizării eforturilor tuturor actorilor interni și externi cu pârghii de intervenție în vederea prevenirii și contracarării riscurilor ce duc la asemenea situații, revenirii în albia de respectare a drepturilor și a libertăților fundamentale ale omului și a apărării prin toate mijloacele posibile a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului”.

Biroul condamnă cu vehemență acțiunile și activitățile ilegal desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova și care, prin caracterul lor iresponsabil, creează situații de risc pentru viața și sănătatea cetățenilor, precum și le lezează drepturile, se mai spune în comunicat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.