Bilanțul persoanelor răpuse de COVID-19 ajunge la 233

Pe parcursul zilei de astăzi, 21 mai, în țară s-au înregistrat alte cinci decese asociate noului tip de coronavirus. Astfel, bilanțul celor răpuși de COVID-19 ajunge la 233. Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale raportează 151 de cazuri noi de infectare, transmite IPN.

Constantin Rîmiș, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a declarat în cadrul unui briefing de presă că pe parcursul zilei de astăzi au fost efectuate 1267 de teste, dintre care 221 sunt repetate. În total, până în prezent au fost efectuate peste 43 de mii de teste.

Cele 151 de cazuri noi, confirmate astăzi, sunt din 22 de teritorii admisnitrative, iar cele mai multe – 52 – au fost înregistratre în municipiul Chișinău. Printre ele se numără 26 de cazuri confirmate în rândul lucrătorilor medicali.

Astfel, numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 este de 6704. În prezent, 266 de pacienți sunt în stare gravă, iar 21 sunt supuși ventilării mecanice.

Referindu-se la situația de la Strășeni, unde mai mulți lucrători medicali au fost testați pozitiv, Constantin Rîmiș a declarat că sunt testați de lucrători . Totodată, secțiile chirugie și terapie intensivă sun închise deocamdată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.