Biblioteca Națională marchează „Săptămâna Europei” în spațiul virtual

Biblioteca Națională marchează „Săptămâna Europei” în spațiul virtual. În contextul Zilelor Europei în Republica Moldova, care se desfășoară anul acesta online, BNRM se alătură la realizarea inițiativei în acest format. Cu această ocazie, Biblioteca Națională a pregătit pentru fiecare zi din săptămâna 4 - 9 mai o selecție de prezentări și conținuturi informaționale cu tematică europeană.

Solicitată de IPN, directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, a declarat că
la Biblioteca Națională „Zilele Europei” au fost marcate în fiecare an cu evenimente organizate în coordonare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. În opinia sa, aceste zile sunt un motiv în plus de a promova colecțiile bibliotecii, atât în format tradițional, cât și cele digitale.

Elena Pintilei a precizat că, în anii trecuți, când țara nu s-a confruntat cu situația pe care o avem acum, „Săptămâna Europei” era marcată de Biblioteca Națională prin organizarea evenimentelor cu participarea ambasadorilor sau reprezentanților statelor membre ale UE, organizarea diferitor activități cu tinerii, copiii, lecții publice, dar și jocuri care aveau drept scop ca aceștia, împreună cu bibliotecarii, să descopere Europa într-un mod distractiv.

„Pe parcursul mai multor ani, noi am promovat valorile europene la Biblioteca Națională prin participare la Biblioteca Digitală Europeană, la care Biblioteca Digitală Moldavica este parte. Respectiv, prin participarea la această bibliotecă digitală, noi deja suntem parte a patrimoniului european. Noi am promovat dintotdeauna atât colecțiile care astăzi sunt prezente în Biblioteca Digitală Moldavica, în calitate de parte componentă europeană, cât și colecțiile altor țări, ale colegilor noștri, biblioteci naționale europene.”, a spus directorul instituției. Bibliotecii Naționale.

Conținuturi informaționale precum „Aflăm istoria și semnificația Zilei Europei, Drapelului European”, „Ne informăm/recapitulăm care este diferența dintre UE și CoE”, „Luăm cunoștință de resursele și accesul la publicațiile UE și CoE” etc. sunt disponibile pe rețeaua de socializare „Facebook” și pagina web oficială a instituției. Tot aici sunt expuse înregistrări video complete ale expozițiilor, evenimentelor desfășurate anterior în bibliotecă, dedicate UE, patrimoniului cultural european, etc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.