Biblioteca Națională a desemnat formatorii anului 2019

Formatorii Bibliotecii Naționale, care pe parcursul anului 2019 au avut rezultate deosebite în vederea instruirii bibliotecarilor și utilizatorilor, au primit diplome de excelență. Ediția a doua a Galei Formatorilor BNRM s-a desfășurat sub genericul: „Creăm conexiuni și dezvoltăm competențe profesionale”, transmite IPN.

Ludmila Corghenci, șefa Centrului de formare profesională continuă în Biblioteconomie și Științe ale Informării, a spus că Biblioteca Națională are 17 formatori, iar patru s-au evidențiat anul trecut cel mai mult prin intermediul activităților și ofertelor educaționale.

În cadrul Galei au fost desemnați: formatorul anului 2019; deținătorul celui mai consistent portofoliu educațional; partenerul anului în procesul de formare continuă a personalului de specialitate din biblioteci și formatorul care a debutat cu succes.

Formatorul anului, Aliona Muntean, director adjunct al BNRM, spune că anul 2019 a fost foarte rodnic. A participat la multe trening-uri, atât cu colegii din cadrul BNRM, cât și din teritoriu. „De profesie sunt profesoară și am o abnegație, o dorință să împărtășesc cunoștințele. Îmi place lucrul acesta. Eu consider că, dacă ai cunoștințe, trebuie să le diseminezi, poți să te împarți și trebuie să o faci numaidecât”, a spus Aliona Muntean.

Directorul general al Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei, este deținătorul celui mai consistent portofoliu educațional. Spune că a ales profesia de bibliotecar deoarece e „îndrăgostită” de carte, de lectură. Are satisfacția că poate să învețe pe alții, care, la rândul lor, pot să aplice cunoștințele obținute alături de un bibliotecar.

Gala Formatorilor este orientată spre a îmbunătăți funcționalitatea și performanțele BNRM. Ceremonia are ca scop stimularea formării profesionale continuă a personalului de specialitate. La fel, urmărește scoaterea în evidență și încurajarea personalului care învață nu doar pentru sine dar și pentru colegi.

  • Ludmila Corghenci despre Gala Formatorilor
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.