Benzina și motorina se scumpesc

În următoarele trei zile un litru de benzină va costa cel mult 25,69 de lei, cu 8 bani mai mult decât astăzi. Și motorina se va scumpi, cu 16 bani. Un litru va ajunge la 25,94 lei. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, care stabilește prețurile plafon, menționează că, după o perioadă de două luni de descreștere, se atestă o tendință de apreciere a cotațiilor internaționale la carburanți, transmite IPN.

Săptămâna curentă, prețurile la carburanți au înregistrat o ușoară majorare după opt săptămâni consecutive de scădere. În perioada respectivă, prețurile au crescut cu 8 bani/litru sau 0,3 % la benzina COR 95 și cu 29 bani/litru sau 1,1 % la motorina standard, precizează ANRE.

Majorările înregistrate pe parcursul săptămânii curente sunt generate de creșterea cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol la bursele internaționale, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor, se arată într-un comunicat de presă al instituției. Conform analizelor de specialitate, unul din factorii majori care afectează cotațiile este instabilitatea continuă la capitolul aprovizionării rafinăriilor cu țiței și insuficiența produselor petroliere pe principalele piețe de pe continentul european.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.