Belarus este gata să dea Moldovei credite preferențiale pentru construcția drumurilor

Republica Belarus este gata să oferire Republicii Moldova credite preferențiale în procesul de construcție a drumurilor, precum și pentru alte proiecte reciproc avantajoase. Despre aceasta a menționat ambasadorul Republicii Belarus, Serghei Ciciuc, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul, ministru al finanțelor, Serghei Pușcuța, transmite IPN.

În context, Serghei Ciciuc, s-a referit la reabilitarea drumului de ocolire a orașului Vulcănești și o parte a centurii orașului Chișinău, precum și la reabilitare a drumului M1, secțiunea de la Chișinău la Leușeni, până la frontiera cu România, program care va fi finanțat din contul unui împrumut al Băncii de Dezvoltare a Republicii Belarus. „Ne dorim ca aceste proiecte să fie inițiate în cel mai scurt timp”, a conchis ambasadorul.

La rândul său, Serghei Pușcuța, a menționat că Republica Moldova este interesată de preluarea bunelor practici în mai multe domenii. „Bugetul pentru anul 2020 pune un accent deosebit pe investiții, în special în domeniul infrastructurii. Ne dorim lansarea a cât mai multor proiecte investiționale pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova. În acest sens, contăm pe sprijinul dumneavoastră în atragerea investitorilor belaruși în Republica Moldova”, a mai spus ministrul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.