Belarus a donat tractoare și autospeciale pentru 7 localități din Moldova

Republica Belarus a donat cinci tractoare și două autospeciale pentru șapte localități din  Republica Moldova. Acestea urmează să ajungă săptămâna viitoare în cinci sate, în două orașe, iar o unitate de transport va ajunge în UTA Găgăuzia. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon, în cadrul vizitei sale comune cu omologul său Belarus, Alexandr Lukașenko, la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din raionul Criuleni, transmite IPN.

Cei doi președinți au urcat într-o semănătoare trasă de un tractor de producție belarusă și au semănat simbolic câteva rânduri de porumb. Președintele Igor Dodon a spus că Republica Moldova are nevoie de tehnica belarusă și nu doar de cea agricolă, ci și de mijloace de transport. „La noi deja se asamblează cu succes troleibuzele belaruse și această direcție are perspective bune”, a notat șeful statului.

Alexandr Lukașenko a menționat că specialiștii din sectorul agrar belarus colaborează de mai mulți ani cu Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”. Oficialul a mai spus că s-a bucurat să afle că aici sunt creați hibrizi nu doar de porumb, pe care Belarus îi procură, dar și alte culturi. „Desigur noi probăm și semințele, pe care le producem în țară, dar fiind o regiune mai nordică, aceste nu se pot compara cu cele din Moldova”, a notat președintele belarus.

Liderul de la Minsk a mai spus că este îmbucurător faptul, că tractoarele, dar și alte articole de tehnică din Belarus sunt pe placul  producătorilor agricoli din Moldova. „Este o tehnică nouă, de ultimă generație. De aceia noi o să lucrăm cu plăcere și în continuare cu dumneavoastră.  Însă nu doar vom livra  pe piața moldovenească tractoarele noastre, dar le vom produce aici și primii pași în acest sens deja se fac. Vom intensifica activitățile”, a mai menționat președintele belarus.

În finalul întrevederii, Igor Dodon l-a invitat pe Alexandr Lukașenko să viziteze din nou Moldova la toamnă, atunci când în toată țara, inclusiv în satul său natal – Sadova, se va produce vinul din noua recoltă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.