BECS solicită asigurarea dreptului la vot pentru moldovenii din Transnistria

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) solicită asigurarea dreptului la vot pentru cetățenii Republicii Moldova din regiunea transnistreană la alegerile din 11 iulie. Și le cere misiunilor observatorilor internaționali și naționali să facă tot posibilul pentru a garanta drepturile constituționale ale tuturor cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv a locuitorilor din regiunea de est, transmite IPN.

Comisiei Electorale Centrale, Poliției, Serviciului de Informații și Securitate şi Procuraturii Generale – concurentul electoral le cere să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura dreptul la vot pentru toți cetățenii Republicii Moldova.Deputatul PSRM din regiune, Vitalii Evtodiev, candidat la funcția de deputat pe listele  BECS, a precizat că alături de el, cetățean al Republicii Moldova care s-a născut și a trăit mult timp pe malul stâng al Nistrului, sunt peste 200 de mii de oameni. Deputatul a amintit că Constituția prevede drepturi egale pentru toți cetățenii. „Cu toate aceste, în ultimul timp, observăm o tendință alarmantă și foarte îngrijorătoare de a încălca dreptul la vot pentru zeci de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, aflați la o distanță de doar 50-60 km de Chișinău. În timp ce partidele de dreapta se luptă săptămâni întregi pentru dreptul diasporei, aflată la mii de km de casă, să voteze la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, aceleași partide fac tot posibilul să încalce acest drept fundamental pentru zecile de mii de cetățeni moldoveni din estul Republicii Moldova”, a subliniat Vitalii Evtodiev.

Acesta afirmă că, potrivit informațiilor pe care le deține, la alegerile din 11 iulie sunt deja pregătite grupuri de persoane agresive, de către Partidul Acțiune și Solidaritate, care, în schimbul unor promisiuni financiare, vor încerca să blocheze accesul cetățenilor Republicii Moldova din estul țării la scrutin. „Blocul Comuniștilor și Socialiștilor condamnă ferm toate aceste acțiuni ilegale de încălcare a dreptului la vot a cetățenilor și solicită asigurarea dreptului tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a mai spus Vitalii Evtodiev.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.