BeCS îi cere Guvernului să susțină agricultorii afectați de grindină și vânt puternic

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor cere insistent Guvernului în exercițiu să susțină agricultorii afectați de ploi abundente, grindină și vânt puternic. Candidații formațiunii susțin că agricultorii sunt dezamăgiți că executivul nu a reacționat la o interpelare adresată acum o săptămână, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, deputatul PSRM Radu Mudreac, președinte al Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, a declarat că pe 10 iunie, în mai multe raioane din țară, erau afectate circa 2800 de hectare de terenuri cu diverse culturi agricole. „Am solicitat Guvernului să intervină pentru susținerea agricultorilor afectați de calamități, am indicat și sursa de finanțare – rezerva de stat, dar categoric nu s-a făcut nimic de atunci. Nu a fost evaluată suma pagubelor, compensarea acestora și nici termenele”, a declarat deputatul.

După o săptămână de la primul demers, alte 1100 de hectare de culturi au fost afectate de calamități. Radu Mudreac a anunțat că va face o nouă interpelare Guvernului și, dacă nici de această dată nu va urma o reacție în termenul de cinci zile, deputații PSRM vor întreprinde alte măsuri pentru a determina Guvernul să ajute oamenii din teritoriu.

„A fost compromisă producția agricolă care urma să fie comercializată, iar aceste surse urmau să fie utilizate, inclusiv, pentru întreținerea altor culturi în vegetație – așa este procesul agricol”, a mai spus Radu Mudreac.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.