Batrîncea despre reținerea lui Stoianoglo: Se observă nervozitatea guvernării

Opoziția parlamentară a informat reprezentanții tuturor misiunilor diplomatice din Republica Moldova despre reținerea contrară legii a Procurorului General. O spune vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea. Potrivit socialistului, blocul PCRM-PSRM va organiza mai multe acțiuni de protest pentru a apăra statul de drept, notează IPN.

Vlad Batrîncea spune că învinuirile care i se aduc lui Stoianoglo ar fi lipsite de consistență, iar dosarul este unul cu tentă politică. Potrivit lui Batrîncea, reținerea lui Stoianoglo ar fi fost pusă la cale de actuala guvernare, pentru a nu-i permite Procurorului General să facă publice mai multe informații compromițătoare la adresa unor demnitari.

„Stoianoglo a vorbit despre responsabilitatea politică a autorităților pe dosarul furtului miliardului. El a fost primul care a recunoscut că există dosare politice și deținuți politici și și-a cerut scuze în fața societății pentru această practică. Este un dosar la comandă, este sesizabilă isteria și nervozitatea guvernării. Maia Sandu și-a dorit să scape cât mai repede de Stoianoglo, în urma declarațiilor lui din ultima perioadă. Stoianoglo cu siguranță va ieși la libertate, pentru că acesta este singurul scenariu adecvat”, a spus Vlad Batrîncea în cadrul emisiunii „Главный вопрос” de la NTV Moldova.

Batrîncea spune că în următoarele zile vor fi organizate mai multe acțiuni de protest pentru a atrage atenția societății și a partenerilor externi asupra abuzurilor care ar fi comise de actuala guvernare, sub paravanul luptei cu corupția.

„Acțiuni de protest vor avea loc și în următoarele zile, și duminică. Vom avea o poziție foarte activă. Noi deja am transmis mesaje de îngrijorare către partenerii de dezvoltare și reprezentanții misiunilor diplomatice. Menirea opoziției este și să protesteze, dar și să vină cu acțiuni concrete, profesioniste. Noi sperăm că vineri el va fi eliberat”, a mai spus Batrâncea.

Socialistul cheamă lumea la protest duminică, 10 octombrie, menționând că manifestația va fi una apolitică, iar participanții sunt îndemnați să nu folosească drapele de partid. Potrivit lui Batrâncea, prin reținerea lui Stoianoglo guvernarea și-ar dori distragerea atenției opiniei publice de la adevăratele probleme ale societății, cum ar fi majorarea prețurilor la carburanți și lipsa unei previzibilități în privința noului contract cu Gazprom.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.