Bătrân mințit de zeci de mii de lei în escrocheria „ruda implicată în accident”. Au fost reținuți doi suspecți

Doi tineri, de 21 și 23 de ani, din municipiul Chișinău au fost reținuți în escrocheria „ruda implicată în accident”. Victima, un bărbat de 81 de ani din Ialoveni, le-a transmis zeci de mii de lei celor doi suspecți, care aveau rolul de a ridica banii de la victimă, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că bătrânul a fost apelat la telefonul fix de două ori de o femeie. Prima dată aceasta s-a prezentat ca fiica bărbatului și, plângând, i-a zis că a fost implicată într-un accident rutier.

După ce a înțeles că are fiică, ulterior a revenit cu un apel și s-a dat drept angajată a organelor de drept, solicitând 180 de mii de lei pentru a restitui paguba părții vătămate, iar fiica să fie eliberată.

După ce bătrânul și-a dat seama că a fost înșelat a sesizat Inspectoratul de poliție Ialoveni. Oamenii legii au găsit banii pretinși de la bătrân la suspecți acasă. Ulterior, aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore.

Poliția îndeamnă populația să fie prudentă. „Ținta infractorilor sunt în mare parte persoanele vârstnice. Îndemnăm oamenii să discute cu părinții sau rudele în etate despre acest gen de înșelătorie, iar pentru a nu deveni victima infractorilor să sesizeze imediat poliția la numărul unic de urgență 112”, precizează IGP.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.