Banca Naţională a Moldovei încurajează utilizarea metodelor de plată fără numerar

Banca Națională a Moldovei încurajează cetățenii să utilizeze metodele de plată fără numerar, cum ar fi aplicațiile internet, plățile securizate pentru comerțul electronic, precum și cardurile pentru plata bunurilor și serviciilor în puncte comerciale. Aceste metode sunt mult mai igienice decât utilizarea numerarului și constituie o bună practică de prevenire a răspândirii bolilor transmisibile, inclusiv a virozei de tip COVID-19, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, BNM menționează că evitarea sau limitarea contactului cu banii care circulă din mână în mână poate avea efecte sesizabile pentru protecția sănătății fiecăruia.

Totodată, BNM, în calitate de autoritate monetară, ia măsuri speciale de stocare și procesare a bancnotelor și monedelor primite din circulație prin izolarea acestora pe o perioadă de minimum 14 zile, înainte de a fi repuse în circulație, pentru a limita riscul de propagare a noului virus.

Banca Națională, băncile licențiate și prestatorii de servicii de plată nebancari funcționează în regim normal, fiind gata să asigure toate serviciile financiare prestate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.