Avocatul lui Vitalie Perciun a depus cerere la CEDO

Avocatul omului de afaceri Vitalie Perciun, Oxana Eșanu, a anunțat că a fost depusă o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului după reținerea, apoi arestul abuziv al clientului său.  „Este cerere la CEDO, din partea mea ca apărător și din partea clientului meu, înregistrată. Sperăm că doar prin intermediul unei justiții independente vom avea parte de o justiție echitabilă în cazul Vitalie Perciun. Or, viața acestora, a clientului meu și a familiei sale, este în pericol, datorită inclusiv a acțiunilor Procuraturii”, a menționat avocata în cadrul unei conferințe de presă de la IPN.

Apărătoarea a precizat că Vitalie Perciun este victima unui atac raider de preluare a afacerilor cu concursul organelor de drept. Primul argument este că a fost organizată reținerea acestuia cu o zi înainte de a fi procesul de judecată prin care încerca să salveze o companie din insolvabilitate unde este implicat grupul de interese Vîlcu și Andronachi, iar avocatul acestora cunoștea despre reținerea lui Vitalie Perciun până a fi aplicata această măsura, fapt ce poate fi probate prin martori.

Potrivit avocatei, motivul reținerii lui Vitalie Perciun este un dosar fabricat pe numele lui. Prejudiciul este fictiv. În baza unui transfer de 33 de lei în capitalul social al unei companii a lui Vitalie Perciun se pretinde la valoarea unui bun imobil de peste 10 milioane lei, a precizat Oxana Eșanu.

Avocata a mai spus că reținerea omului de afaceri a fost efectuată de către ofițerul de urmărire penală Valerii Țurcanu fără ca acesta să-i ofere posibilitatea lui Vitalie Perciun să prezinte toate declarațiile ca bănuit. Declarațiile au fost întrerupte și a fost prezentată o ordonanță de reținere din safeu, care era deja semnată. Deci, nu mai interesa probele apărării sau declarațiile oferite, a constatat Oxana Eșanu.

Avocata a mai ținut să precizeze că ofițerul de urmărire penală a fost protagonistul mai multor investigații jurnalistice, fapt pentru care îl învinovățea pe Vitalie Perciun și manifesta  o ranchiuna personală față de acesta.

Iar Vitalie Perciun avea pretenții și a contestat cu plângeri, până la reținere, acțiunile privind prelucrarea datelor de pe cardul său personal, care au devenit cunoscute martorului pe dosarul interlopului Mihail Railean, acesta fiind unul dintre figuranții care stau în spatele schemei în ceea ce privește dosarul respectiv pentru a prelua afacerile lui Vitalie Perciune, a comunicat avocata omului de afaceri.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.