Avocatul Ilie Rotaru creează Tribunalul Popular pentru Anchetarea Crimelor Justițiabililor

Avocatul Ilie Rotaru anunță crearea Tribunalului Popular pentru Anchetarea Crimelor Justițiabililor. Într-o conferință de presă la IPN, Ilie Rotaru, președinte numit al Tribunalului, a declarat că instituția va avea statut de asociație obștească și deocamdată nu deține un sediu. Cetățenii îl pot anunța personal despre eventualele nedreptăți la care au fost supuși la numărul de telefon: 068919181.

Ilie Rotaru a lansat o invitație către toți doritorii să vină luni, 15 iulie, în fața Bibliotecii Naționale, pentru a contribui la crearea Tribunalul Popular pentru Anchetarea Crimelor Justițiabililor și, eventual, să se înscrie în rândurile membrilor acestuia. Întâlnirea este fixată pentru ora 12.00.

Ilie Rotaru spune că personal s-a confruntat cu dosare fabricate. În unul a fost condamnat, dar a depus recurs la Curtea de Apel. Cum evoluează cel de-al doilea dosar nu cunoaște. Acesta i-a fost deschis după ce a ieșit cu declarații în spațiul public despre „deposedarea averilor de la „Gemeni” (casa de comerț) de către Vladimir Voronin și Vlad Plahotniuc”.

Ilie Rotaru spune că în anii 1990-1994 a fost șeful Direcției juridice a Departamentului de privatizare, semnând mai multe sute de permise pentru reorganizarea întreprinderilor de stat în societăți pe acțiuni. Susține că a păstrat mai multe documente din anii 90, pe care le poate pune la dispoziția persoanelor interesate.

Avocatul a mai spus, în altă ordine de idei, că a depus actele pentru a participa la concursul pentru funcția de director al CNA și își va prezenta dosarul și pentru funcția de procuror general.

  • Ilie Rotaru despre Tribunal
  •     0