Avocatul Ilie Rotaru cere audiență premierului

Avocatul Ilie Rotaru cere audiență premierului Maia Sandu pentru a încerca soluționarea problemelor legate de situația de la SA „Gemeni”, unde este acționar. Potrivit avocatului, în iulie a primit, la fel ca și Guvernul și alți pârâți, înștiințare de la CEDO că pot negocia împăcarea pe chestiunea privind acțiunile de la societatea comercială.

Într-o conferință de presă la IPN, Ilie Rotaru a declarat că timp de șapte ani dosarul și plângerea adresată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului „nu s-a mișcat din loc”. Însă, doar după o săptămână de la schimbarea guvernării la Chișinău, CEDO a comunicat faptul că cererea sa a fost acceptată pentru examinare în fond și a acordat termen să negocieze cu Guvernul. „Eu am încercat să negociez cu Guvernul, cu diferiți angajați ai Guvernului, inclusiv m-am adresat și prim-ministrului, însă absolut fără succes. Toți au ignorat toate adresările mele, dar au ignorat obraznic și indicațiile CEDO”, a menționat Ilie Rotaru.

Avocatul susține că, mai bine de 15 ani, „este persecutat practic zilnic de cei care se află la putere, pentru că se dorește să fie băgat la pușcărie cu orice preț”.

Potrivit lui, „pentru a îndeplini indicațiile CEDO referitor la soluționarea amiabilă”, s-a adresat la agentul guvernamental, apoi și către prim-ministru, dar deocamdată nu a urmat o reacție.

Anterior avocatul a declarat că unul dintre dosare i-a fost fabricat după ce a făcut declarații în spațiul public despre „deposedarea averilor de la „Gemeni” de către Vladimir Voronin și Vlad Plahotniuc”. Ilie Rotaru, care este și fost administrator și acționar al SA „Gemenii”, spune că, încă în anul 2006, acționarii legali au fost înlocuiți cu persoane numite cei doi politicieni.

  • Ilie Rotaru despre adresarea la CEDO
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.