Avocaţii Veaceslav Ţurcan şi Maxim Belinschi acuză că sunt intimidaţi

Avocaţii Veaceslav Ţurcan şi Maxim Belinschi acuză că sunt intimidaţi, iar motivul ar fi că, într-un dosar privind deposedarea de moştenire, au scos la iveală mai multe ilegalităţi comise de un fost angajat al poliţiei, care în prezent este la pensie. În caz ar fi implicat şi un judecător, dar şi soţia acestuia, care este notar. Într-o conferinţă de presă la IPN, avocaţii au declarat că au descoperit elemente de escrocherie şi fals în acte cu scopul acaparării unui imobil.

Maxim Belinschi spune că poliţistul ar falsificat o recipisă precum că o persoană a primit banii pentru bunul imobil vândut. În realitate, persoana respectivă se afla la momentul tranzacţiei în Spitalul de psihiatrie din Bălţi, iar expertiza grafologică a arătat că semnătura nu-i aparţine. Avocatul spune că, deşi moştenitorii de gradul trei aveau certificat de moştenitor şi calitatea de moştenitor, acestea au fost anulate prin hotărâre judecătorească şi astfel a fost posibilă însuşirea bunului imobil de către angajatul poliţiei.

„Sub bănuiala unor elemente de escrocherie au apărut semne de întrebare privind legalitatea tranzacţiei şi pe parcursul înaintării investigaţiilor devenea tot mai evident că s-a intrat ilegal în posesia bunului imobil. Am solicitat insistent Procuraturii Bălţi, mai apoi Procuraturii Râşcani, să investigheze cazul şi să-l trimită în judecată, însă au fost emise mai multe ordonanţe de clasare a procesului penal şi de scoatere de sub urmărire penală a persoanei vizate. Bănuim că, pe lângă colaboratorul de poliţie, este implicat un judecător şi un notar, soţia judecătorului”, a menţionat avocatul.

Colegul său, Veaceslav Ţurcan, a adăugat că de fiecare dată acţiunile ilegale au fost contestate în instanţele de judecată, care au admis plângerile avocaţilor. Drept reacţie la acţiunile acestora, persoana bănuită de punerea în aplicare a schemelor de escrocherie a depus plângeri nu doar în privinţa moştenitorilor, ci şi împotriva avocaţilor, invocând că apărătorii au prezentat informaţii false, şi a solicitat tragerea la răspunderea penală a acestora.

Astfel, Veaceslav Ţurcan şi Maxim Belinschi, spun că sunt acum urmăriţi penal, fiindu-le incriminat falsul în acte. Avocaţii cred că prin aceasta se încearcă să fie privaţi de de dreptul de a-şi exercita profesia de avocat.

  • maxim belinschi despre ilegalitati.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.