Avocații lui Dorin Chirtoacă au cerut recuzarea judecătorului și procurorului

Avocații primarului suspendat Dorin Chirtoacă au cerut recuzarea judecătorului și procurorului în dosarul parcărilor cu plată, în care edilul este cercetat pentru corupere pasivă. Ședința de miercuri, 14 februarie, a fost întreruptă pentru a examina, într-o altă zi, cererile de recuzare.

Dorin Chirtoacă a declarat jurnaliștilor că procurorul a prezentat din nou selectiv unele probe, acumulate în 2015, deși instanța de judecată la 9 februarie a cerut procurorul să prezinte toate materialele. Dorin Chirtoacă spune că, din moment ce o persoană acuzată nu poate să vadă toate materialele dosarului, nu îi este asigurat dreptul la apărare și nu poate fi derulat procesul în continuare.

Primarul suspendat a mai spus că procurorul afirmă că edilul nu este vizat în dosarul privind falsificarea licitației. „Să fie finalizată urmărirea penală pe acel dosar cu privire la falsificarea licitației, să se vadă cine și ce rol a avut acolo și atunci apărem cu toții pe banca acuzațiilor. Dar nu învinuiții din acel dosar îmi sunt aduși mie aici ca martori. Nu pot fi numiți complicii – martori, mai ales că procurorul spune că nu am avut nicio atribuție la acea chestiune”, a spus Dorin Chirtoacă.

Pe de altă parte, procurorul Dumitru Robu a spus că cererile de recuzare a procurorului și judecătorului sunt o intenție abuzivă a apărării și inculpatului de a nu trece la fondul cauzei penale. „Urma astăzi să trecem la fondul cauzei penale și să-l audiem pe Gamreţchi (fostul șef al Direcției transport, n.r.), însă partea apărării a înaintat o cerere prin care a recuzat atât procurorul, cât și judecătorul, abuziv și cu rea credință, neformulând niciun temei prevăzut de procedura penală”, a spus Dumitru Robu.

Dorin Chirtoacă este cercetat în dosarul parcărilor cu plată, din mai 2017. El se află sub control judiciar, fiind învinuit de corupere pasivă, acceptarea și primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini și a grăbi îndeplinirea unei acțiuni. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.