Avocata omului de afaceri Vitalie Perciun spune că este intimidată

Oxana Eșanu, avocata lui Vitalie Perciun, spune că este intimidată ca să renunțe la calitatea de apărător  în cauza în care este vizat omul de afaceri. Într-o conferință de presă de la IPN, avocata a menționat că mai întâi a fost ținta unor reportaje cu insinuări despre viața sa privată, difuzate de presa de buzunar a oamenilor care au interes direct în această cauză. Apoi au venit ofertele financiare și amenințările directe.

„Am primit chiar și oferte financiare, mai întâi prin lumea interlopă am fost apelată, ulterior chiar și la casa mea s-a deplasat o persoană. Toate aceste momente au fost documentate, am făcut apel să stopeze acele măsuri de a-mi propune sume financiare, de a mă înlătura pe mine din acest dosar. Iar ieri, în cadrul confruntării care a avut loc la PCCOCS în cadrul cabinetului procurorului Alexei Stăvilă, unde a participat și ofițerul Valerii Țurcan, precum și alt coleg apărător și clientul meu, Vitalie Perciun, a fost confruntarea cu interlopul Mihail Raileanu, care și-a permis să mă amenințe în prezența procurorului și a ofițerului”, a spus Oxana Eșanu.

Potrivit avocatei, „interlopul avea un comportament de parcă procurorul și ofițerul de urmărire penală ar fi în buzunarul său”. „A demonstrat că știe detalii din anchetă, ceea ce s-a întâmplat, cine a fost audiat, făcând aluzii la probe pe care nici noi ca apărare nu le cunoaștem”,  a precizat Oxana Eșanu. Avocata a acuzat că la acest procurorul care instrumentează cazul și ofițerul de urmărire penală nu a intervenit cu nicio reacție, deși totul s-a întâmplat într-o instituție a Procuraturii.

Oxana Eșanu a precizat că Vitalie Perciun este victima unui atac raider de preluare a afacerilor cu concursul organelor de drept. Primul argument este că a fost organizată reținerea acestuia cu o zi înainte de a fi procesul de judecată prin care încerca să salveze o companie din insolvabilitate unde este implicat grupul de interese Vîlcu și Andronachi, iar avocatul acestora cunoștea despre reținerea domnului Vitalie Perciun până a fi aplicată această măsură.

Ca urmare a reținerii și, apoi, a arestului o cerere a fost depusă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.  „Este cerere la CEDO, din partea mea ca apărător și din partea clientului meu, înregistrată. Sperăm că doar prin intermediul unei justiții independente vom avea parte de o justiție echitabilă în cazul Vitalie Perciun. Or, viața acestora, a clientului meu și a familiei sale, este în pericol, datorită inclusiv a acțiunilor Procuraturii”, a menționat avocata.     

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.