Avocat condamnat la 15 ani de închisoare pentru exploatarea sexuală a unei minore

Exploatarea sexuală a unei minore în vârstă de 13 ani i-a adus ani grei se închisoare unui avocat. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, inculpatul a profitat de starea de vulnerabilitate a victimei pentru a întreține relații sexuale cu aceasta, transmite IPN.

„În perioada anilor 2016-2018, făcând cunoștință cu o minoră în vârstă de 13 ani, folosindu-se de poziția de vulnerabilitate a victimei, exprimată prin vârsta fragedă a acesteia și care provine dintr-o familie social vulnerabilă, obținând încrederea ultimei, a primit-o și adăposti-o la domiciliul său din mun. Chișinău, unde a convins-o să întrețină relații sexuale contra mijloacelor bănești”, se arată în comunicat PCCOCS.

Sursa citată precizează că inculpatul plătea minorei între 150 lei și 400 lei pentru fiecare act sexual.

Bărbatul a pledat nevinovat.  Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, i-a dictat o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru infracțiunea de trafic de copii, cu executare în penitenciar de tip închis. De asemenea, avocatul este privat de dreptul de a ocupa funcții și exercita activități legate de protejarea drepturilor și intereselor minorilor pe un termen de 5 ani.

Sentința este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.