Autoturisme pretins sustrase din UE, ridicate în cadrul unor percheziții

Polițiștii de frontieră au depistat și ridicat șase autoturisme și o motoretă, care ar fi sustrase din Uniunea Europeană. Valoarea acestora urcă la 2,5 milioane de lei, transmite IPN.

Potrivit Poliției de Frontieră, în perioada anilor 2015-2020, un grup de cetățeni ai Republicii Moldova, România, Italia și Albania a organizat o schemă infracțională prin care treceau ilegal mașini luxoase peste frontiera de stat. Mijloacele de transport ar fi sustrase din state UE. Totodată, membrii acestei grupări perfectau și foloseau în mod fraudulos actele de înmatriculare, documentele vamale și efectuau modificări mecanice neautorizate.

În total, au fost efectuate opt percheziții pe diferite adrese din municipiul Chișinău și alte două percheziții – în raioanele Orhei și Anenii Noi. Oamenii legii au depistat o motoretă de model „Piagio” și un autoturism de model „VW Amarok”, ambele cu semne de falsificare a elementelor de identificare. Alte cinci mașini: Nissan X-Trail, Jeep Compass, BMW X5, Mini Cooper, Alfa Romeo, au fost ridicate pe faptul existenței informației de sustragere din UE și introducerea clandestină a acestora în Republica Moldova.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru „contrabandă” și „grup criminal organizat”. Persoanele documentate și-au recunoscut vina în cadrul audierilor, în prezent acestea fiind cercetate în stare de libertate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.