Autoritățile verifică a treia instituție cu copii, după o postare online

Comisia dispusă după o postare apărută pe rețelele de socializare face investigații într-o a treia instituție rezidențială. După Casa de copii a Mănăstirii Hâncu „Preafericitul Iosif” și Casa auxiliară de copii din strada Lomonosov, s-au făcut verificări și la Casa de reabilitare pentru copii de vârstă fragedă de pe strada Cosmescu din capitală. Despre aceasta a anunțat ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Ala Nemerenco, după ședința Guvernului, transmite IPN.

Pe rețelele de socializare a apărut o postare în care se menționează că într-un orfelinat din sectorul Buiucani copiii ar fi „batjocoriți în ultimul hal”. Ulterior, autoarea postării a precizat că instituția este din cartierul Telecentru. Autoarea postării spune că a aflat despre situație de la o cunoștință care a încercat să se angajeze acolo în calitate de dădaca și a lucrat doar o zi. „Dădacele îi bat pe copilași toată ziua cu capul de masă și de ce nimeresc. Ore în șir îi țin închiși în veceu pe oliță și nu le dă voie să se scoale. Au fundul vânăt de ore state pe oliță. Îi spală ca pe niște cârpe cu capul sub apă cu spumă în guriță, în ochi”, se menționează în postare.

Autoritățile continuă să investigheze faptele menționate în sesizare. Ca rezultat al acestor acțiuni vor fi luate măsurile corespunzătoare privind protecția copiilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.