Autoritățile nu intenționează să extindă starea de urgență după 15 mai

Pe 15 mai se încheie perioada stării de urgență, iar autoritățile nu intenționează să o extindă. După această dată, toate instituțiile statului vor reveni la un program obișnuit de muncă. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu după ședința conducerii de vârf a țării, transmite IPN.

O eventuală creștere a numărului cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus va impune autoritățile să vină cu unele restricții dure, a precizat premierul.

Ion Chicu a mai spus că Guvernul se pregătește pentru un eventual al doilea val al epidemiei de COVID-19. O parte din echipamentele medicale pe care Moldova le procură sau îi sunt donate le distribuie medicilor, iar cealaltă parte intră în stocurile de rezervă.

De astăzi, 4 mai, bugetarii revin la muncă în regim special. Conducătorii de instituții au dreptul să convoace doar persoanele de care este nevoie la locul de muncă. O parte din angajați vor continua să lucreze de la distanță.

Premierul a spus că și în această lună oficiile poștale vor trimite pensiile acasă pentru persoanele în etate.

În această săptămână, se va face o evaluare a situației în agricultură, inclusiv după precipitațiile din aceste zile, și Guvernul va veni cu un suport, dacă va fi necesar. „Țara are grâu și suficiente resurse ca siguranța alimentară să fie asigurată”, a declarat Ion Chicu.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită de Parlament pe 17 martie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.