Autoritățile de la Chișinău condamnă distrugerea barajului de la Nova Kahovka

Prim-ministrul Dorin Recean a condamnat distrugerea barajului de la Nova Kahovka. Ucraina a acuzat Federația Rusă că a aruncat în aer un baraj important de pe fluviul Nipru, într-o zonă ocupată de Moscova în sudul țării, trimițând un torent de zeci de mii de metri cubi de apă peste regiune.  Și președinta Maia Sandu a condamnat ferm distrugerea barajului, precizând că astfel de acțiuni ale Rusiei asupra infrastructurii critice echivalează cu crime de război”, transmite IPN.

„Suntem pregătiți să oferim asistență ca răspuns la inundații și să sprijinim eforturile de atenuare a impactului”, precizează șefa statului.

„Condamnăm ferm distrugerea deliberată a barajului Nova Kakhovka din regiunea Herson a Ucrainei, care pune în pericol civilii și creează noi provocări în întreaga regiune”, precizează premierul. Acesta a mai spus că Republica Moldova este alături de Ucraina și este gata să ofere asistența necesară.

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a calificat acțiunile Rusiei drept un act terorist. Autoritățile ucrainene au declarat că zeci de mii de persoane au fost evacuate din zonele amenințate de inundații masive în avalul hidrocentralei, în regiunea Herson, după atacul din primele ore ale zilei de 6 iunie. În câteva ore, nivelul apei crescuse deja cu 10 metri, au adăugat acestea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.