Automobilele cu moldoveni, blocate la frontiera ruso-ucraineană, au pornit spre Moldova

Automobilele cu peste 70 de cetățeni moldoveni, blocate la frontiera dintre Federația Rusă și Ucraina, au traversat hotarul Ucrainei și se îndreaptă spre Republica Moldova. Cu această precizare vine Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, ca urmare a convorbirii telefonice între miniștrii de externe ai Republicii Moldova și Ucrainei și a demersului Ambasadei Moldovei la Kiev, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al MAEIE se menționează că ministrul Oleg Țulea și omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, au decis stabilirea unui canal direct de comunicare în vederea soluționării rapide a eventualelor probleme ale cetățenilor celor două țări în această perioadă de criză provocată de COVID-19. Totodată, s-a convenit asigurarea tranzitului prin teritoriul Ucrainei a cetățenilor Republicii Moldova staționați pe parcursul zilei de marți la hotar.

Solicitată de IPN, ofițerul de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat, a declarat că acești cetățeni, conform algoritmului, sunt verificați la trecerea frontierei și plasați în izolare la domiciliu. Totodată, aceștia vor fi monitorizați de medicul de familie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.