Aureliu Ciocoi: Se atestă o situație alarmantă privind afectarea copiilor de COVID-19

Se atestă o situație alarmantă în ceea ce privește afectarea copiilor de COVID-19. Astfel, 12 528 de copii s-au îmbolnăvit, 53% dintre aceștia fiind cu vârsta de la 11 la 17 ani. Declarația a fost făcută de premierul interimar Aureliu Ciocoi, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență, transmite IPN.

Aureliu Ciocoi bănuiește că această creștere a numărului de cazuri este efectul tulpinii britanice COVID-19. „Până a importa tulpina britanică în Moldova, copiii practic nu manifestau boli COVID-19”, a precizat premierul interimar.

Totodată, susține el, grav este și cifra mare de gravide care suferă de această boală. Este vorba de 973 de femei care așteaptă să aducă copii pe lume.

Premierul interimar mai spune că, din incidența calculată actualmente, Republica Moldova, la capitolul de noi infectări se plasează pe locul 18 din Europa, iar la capitolul mortalitate este pe locul 16.

Până astăzi mai bine de 61 de mii de persoane s-au vaccinat în Republica Moldova, exceptând cetățenii moldoveni care sunt peste hotare.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țară a depășit 240 de mii. Internați sunt mai bine de 3,6 mii de pacienți, dintre care 316 în stare extrem de gravă, 55 pacienți fiind conectați la aparate de respirație asistată. În total, mai mult de 220 de mii de oameni au fost tratați de COVID-19.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.