Aureliu Ciocoi: MAEIE poate acoperi 100% din cheltuielile pentru alegerile în afara țării

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene poate acoperi 100% din cheltuielile pentru organizarea votului în afara granițelor, din bugetul propriu, la alegerile anticipate din 11 iulie. Declarația a fost făcută de șeful diplomației moldovene, Aureliu Ciocoi, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, transmite IPN.

Potrivit lui Aureliu Ciocoi, CEC va decide dacă în străinătate vor fi deschise 153 de secții de votare, ca la alegerile din noiembrie anul trecut, sau un alt număr.

Aureliu Ciocoi a mai spus că guvernul interimar a ajuns la o înțelegere cu CEC privind finanțarea alegerilor și că banii vor fi alocați în tranșe, prima fiind de 70 de milioane de lei. Restul banilor vor fi transferați în funcție de solicitările ulterioare ale autorității electorale.

CEC estimase costurile pentru alegerile anticipate la circa 125 de milioane de lei, Aureliu Ciocoi a precizat că executivul poate aduna o sumă de aproape 105 milioane, pentru că fondul de rezervă al Guvernului, din care se finanțează scrutinul parlamentar anticipat, nu poate fi lăsat fără bani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.