Au liber pentru a merge în regiunea transnistreană fără a intra în carantină

Fermieri care au terenuri agricole după traseul Rîbnița-Tiraspol, angajații serviciilor de urgență și polițiști vor putea intra în regiunea transnistreană fără să fie obligați să respecte regimul de carantină timp de 14 zile. Precizările în cauză au fost făcute de vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

Cristina Lesnic a menționat că fermierilor li se cere să nu intre în contact cu alte persoane și să se dedice exclusiv lucrărilor agricole. Acces nerestricționat în regiune vor avea și funcționarii din penitenciare, polițiștii care deservesc zona limitrofă, angajații serviciilor de urgență și pompieri, precum și angajații serviciilor de întreținere și reparație a rețelelor electrice și rețelelor de gaze naturale. Se poartă discuții cu administrația Tiraspolului ca și persoanele din Zona de Securitate, beneficiare de pensii, să și le poată ridica.

Vicepremierul pentru reintegrare a mai comunicat că, săptămâna trecută, în regiunea transnistreană au fost trimise două loturi de medicamente și produse farmaceutice. Ieri Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a eliberat autorizațiile necesare pentru alte două loturi de medicamente care urmează să ajungă în stânga Nistrului.

Acum două zile, s-a reușit aplicarea unui mecanism operativ de conlucrare dintre Biroul politici de reintegrare și administrația publică locală din Zona de Securitate, pentru a colecta sesizările privind dificultățile cu care se confruntă și a le soluționa în timp real. Aceasta înseamnă că în fecare zi, dimineața, angajații Biroului au o comunicare directă cu președinții de raioane și primarii din Zona de Securitate, a menționat Cristina Lesnic.

Până în acest moment, în regiunea transnistreană au fost confirmate șase cazuri de COVID-19, iar peste 1500 de persoane sunt plasate în autoizolare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.